Verzameling van groundhopperverslagen

‘Groundhoppers’ zijn mensen die bij wijze van hobby voetbalstadions over de hele wereld bezoeken. Omwille van haar geschiedenis is het Bosuilstadion is voor groundhoppers een must-see. Hieronder verzamelen we de verslagen die we tegenkomen!

Ben jij een groundhopper-verslag over de Bosuil tegengekomen? Laat het weten via devierkantepaal@gmail.com!

15/04/2024

“The Bosuil should be on all footie fans bucket list.”

 

‘From Portman Road to the San Siro’ is de blog van de Britse groundhopper Alasdair Ross. Op vrijdag 12 februari 2016 ging de man eigenlijk een wedstrijd bekijken in Lier, maar besloot in laatste instantie om naar de Bosuil te rijden. Een beslissing die dik meeviel, aldus Alasdair. Hij beschreef zijn ervaring bij Antwerp als ‘één die bij elke voetbalfan op de bucketlist moet staan’! En dat na een troosteloze match die op 0-1 eindigde voor Seraing.

Lees het hele verslag hier.

23/03/2024

“Tom vertelt hoe deze derby hem qua voetbal en sfeer in vervoering bracht.”

In zijn boek “Auf der Suche nach dem Kick” vertelt de Nederlandse groundhopper Tom Bodde over zijn groundhop-avonturen over de hele wereld.  Zo kwam hij in 2007 nog op bezoek op de Bosuil, voor de zinderende derby tegen KV Mechelen, gespeeld voor bijna 15.000 fans.

Helden als Ristovic, Cissé, Shawcross, van Hemert, Soufiani, Mamam, Verbiest, Gibson, Di Gregorio, Olguin en Utaka streden voor de overwinning. Aan de andere kant probeerden o.a. Maxime Biset, Bart Van Zundert, Antun Dunkovic en Björn Vleminckx het laken naar zich toe te trekken. Het zou een spannende match opleveren, met een verlossend doelpunt van Soufiani (1-0).

Zie die Tribune 2 kolken! Zie die vervallen Tribune 1! Zie die mottige visbak!

Check een kort verslagje en een tiental foto’s hier.

Ingestuurd door Stijn, waarvoor dank!

18/03/2024

Foto’s uit de oude doos!

Dankzij groundhopper Rabbler kunnen we jullie weer meenemen naar lang vervlogen tijden. Deze groundhopper kwam tweemaal op bezoek op de Bosuil: de eerste keer op 29 november 2008, toen we 4-0 wonnen tegen Namen én de Sint op bezoek kwam. De tweede keer was in juli 2010, ten tijde van de vriendschappelijke derby.

Hij maakte véél foto’s en maakt er verder weinig woorden aan vuil, maar het is weer een gezellige trip down memory lane… Bekijk ze hier.

Bedankt aan luisteraar Stijn om ons deze link door te sturen!

 

08/03/2024

One stadium that forms the Mekka of every groundhopper.”

Van Pitch’d: Every groundhopper all over the world will confirm this… Belgium is rich with great stadiums, either abandoned, or still in use by old glory teams. But also by current top teams. We have visited quite some beauties the past two years. But there is one stadium in Belgium that stands out. One stadium that forms the Mekka of every groundhopper. One stadium being used by the team that proudly carries matricule number 1 in Belgium. This stadium is Den Bosuil, played in by Royal Antwerp FC.

Een uitgebreid fotoverslag van een wedstrijd in de periode 2015-2017 vind je hier!
Er staat zelfs een anekdote in over de vierkante palen 😉
16/02/2024

“Tribune 2 is zo schokkend om ter plekke te zien”

Alweer Stijn wees ons op dit recente groundhopperverslag uit het Verre Oosten! Twee Chinese vrienden bezochten België en wilden de Bosuil niet missen.

Samengevat, wat onze Chinese vrienden opviel:
– openbaar vervoer in België is oplichterij
– parkeren in de stad is een drama
– het ene Chinees is het andere niet
– op restaurant gaan is duur
– Tribune 2 is ‘schokkend om ter plekke te zien’
– De Antwerpse fans zijn gek
– Ooooh You F*cking Bastard!

Lees het hele verslag hier!

Afbeelding
07/02/2024

“Das ging einem selbst als Unbeteiligtem stark unter die Haut!”

Een van onze Diamanten Palen, Stijn, kwam dit groundhopperverslag tegen van de legendarische wedstrijd Royal Antwerp FC – Spartak Moskou. De Duitse groundhopper Micah kwam samen met zijn vriend LEV-Karsten ruim te laat aan in Deurne, maar dat zou de lol niet drukken. Lees het verslag hier.

Afbeelding
©2024 De Vierkante Paal | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy