Terug naar overzicht

“Tribune 2 is zo schokkend om ter plekke te zien”

 

Diamanten Paal Stijn wees ons op dit recente groundhopperverslag uit het Verre Oosten! Twee Chinese vrienden bezochten België en wilden de Bosuil niet missen.

 

Samengevat, wat onze Chinese vrienden opviel:
– openbaar vervoer in België is oplichterij
– parkeren in de stad is een drama
– het ene Chinees is het andere niet
– op restaurant gaan is duur
– Tribune 2 is ‘schokkend om ter plekke te zien’
– De Antwerpse fans zijn gek
– Ooooh You F*cking Bastard!

 

Het volledige artikel – met Google Translate vertaald uit het Kantonees Chinees:

 

België: Royal Antwerp FC – Cercle Brugge KSV

09.04.2023 
Belgische Eerste Klasse A, Week 32
Royal Antwerp FC – Cercle Brugge KSV
Bosuilstadion
Resultaat: 2:1 (0:1)
Toeschouwers: 16.634 (ongeveer 200 uitfans)
Kaarten: 35€

De dag ervoor, nadat we de wedstrijd in Leuven hadden bekeken, vervolgden we onze reis naar Antwerpen, een stad die beroemd is om zijn haven. Toen we onze route aan het plannen waren, ontdekten we dat er vlakbij het busstation een Chinatown ligt. een Chinatown met een boog net als Londen, maar dan kleiner van omvang, het is dus meer een straat.

Veel steden in Europa hebben verschillende milieubeschermingsmaatregelen, waaronder het beperken van de toegang van privéauto’s met een hoge uitstoot tot de stad. Als je met een auto de stad in wilt, moet de auto aan de lokale eisen voldoen. Als deze niet aan de eisen voldoet, moet je meer betalen (zoals de ULEZ in Londen). Ons voertuig voldoet aan de eisen, maar we moeten ons vooraf online registreren en het kentekenbewijs uploaden. Uiteindelijk hebben we besloten dat het geparkeerde voertuig een P+R van buiten de stad is. Hoe dan ook, het kost slechts 2 euro per dag, gratis op openbare data; er rijdt een tram buiten de parkeerplaats om de stad binnen te komen, en de kosten bedragen 2,5 € per 60 minuten.

En een taxi nemen in de stad is erg handig, je hebt alleen een creditcard nodig en je hoeft niet vooraf een vlucht te kopen (het is net als Londen). Oorspronkelijk wilde ik een kaartje voor 10 ritten kopen voor € 17, maar de kaartautomaat op het station was kapot en ik kon het aan de linkerkant niet kopen. Ik wilde de app gebruiken om het te kopen en ik moest een ticket openen Omdat de trein al gearriveerd was, moest ik eerst linksaf. Ik zag dat er bij elke deur twee automaten staan, de ene is de lokale Octopus-kaart en de andere is een creditcard. Ik heb geprobeerd de creditcard te gebruiken en het was succesvol. Uiteindelijk hebben we nog maar drie ritten gemaakt en er 10 gekocht. In plaats daarvan verliest u geld op het ticket! Bij Zhongyou’s Tuk Card-automaat is het systeem twee keer kapot gegaan. Ik heb verschillende keren geprobeerd de linkse besturing naar voren te draaien, maar het werkte niet… Het vervangen van de linkse besturing kost slechts twee keer meer dan de linkse besturing ._.

Het meest vervelende is parkeren in de stad! Als er in Duitsland een P-vormig verkeersbord staat, betekent dit dat u gratis kunt parkeren, tenzij er onder de P een andere lijn staat die zegt dat er een bod of een tijdslimiet geldt. Er zijn geen P-vormige straatnaamborden in de stad, maar dat betekent niet dat je gratis kunt parkeren. Er is eigenlijk een kaart van de stad waar verschillende districten verschillende prijzen en tijdslimieten hebben. In het stadscentrum bedraagt ​​het parkeertarief bijvoorbeeld € 3,- per uur van 9 tot 10 uur (niet duur), maar er zijn maximaal drie parkeeruren toegestaan. Als u lang wilt parkeren, dient u de overdekte parkeerplaats op te rijden. De reserveringskosten bedragen ongeveer € 18,- per dag. Voer na het tellen van het aantal stroken P+R uit op het parkeerreksysteem en stap vervolgens over op het tramsysteem voor een optimale berekening~

Ook al kunnen we de auto parkeren, het is al bijna acht uur, dus we kunnen overstappen naar Chinatown voor de lunch! Er zijn verschillende noedelwinkels in deze straat, maar ik wilde barbecuevoedsel eten. Ik zag vooraf twee restaurants aan de linkerkant. De eerste heette China Star. De naam was niet erg smakelijk. De menu’s aan de deur waren in gebroken Chinees tekens… Er waren te veel rijen. Er is een ander restaurant genaamd Hong Kei op een steenworp afstand, dat is het restaurant aan de linkerkant~ Dit restaurant gebruikt traditioneel Chinees~~ Ik dacht er oorspronkelijk aan om het Choy Sum en Barbecued Pork te noemen, maar Toen dacht ik dat ik het geroosterde varkensvlees wel kon koken, dus liet ik uiteindelijk het zout en de peper aan de linkerkant. Toen ik de bestelling plaatste, was ik een beetje bang dat hij geen Engels kende, en ik geen Nederlands, Frans en Mandarijn, dus vroeg ik hem of hij Kantonees kon gebruiken? Het is geweldig om Kantonees met mijn broer te kunnen spreken! Haha!

Er waren veel buitenlanders in dit restaurant, en een van hen, een buitenlands stel, bestelde zelfs gestoomde vis van Zuo Yiyi, wat super lekker was! Het was deze vis die mij deed besluiten om ooit weer vis te gaan eten. Ik ben echt verrast dat de plaats zo open is voor eten… De twee gerechten hier zijn superlekker T_T De prijs is veel hoger dan in Groot-Brittannië… Twee gerechten en drie cola met fooien kosten eerst 45 €. Toen we vertrokken, vroeg ik hem of hij Japanse gerechten kent. Open de deur, ik wil veel eten voordat ik terugkeer naar Duitsland xD

Op de tweede dag na het ontbijt ging ik naar de supermarkt om souvenirs te kopen. Als ik naar het westen ga, moet ik naar de Albert Heijn om taarten en bier te kopen~~ Daarna ging ik naar het stadscentrum voor sightseeing, maakte een wandeling langs de rivier, en liep toen rond de oude stad. Voor de lunch vond ik een restaurant waar ik kon gaan zitten, wat kon eten en samen een paar biertjes kon drinken. Er waren veel andere toeristen in de benedenstraat van de Balkan. Ik had zo weinig eten dat ik wat tijd moest sparen om te eten vanavond gestoomde vis! Het duurt 15 minuten om de metro van het stadscentrum naar het stadion te nemen. De thuisploeg heeft de laatste tijd goed gepresteerd en heeft daarom veel fans aangetrokken om hen te steunen.

Royal Antwerp is het eerste voetbalteam van België en het stadion werd gebouwd in 1923. Momenteel zijn er slechts drie tribunes open voor het stadion. Eén van de tribunes maakt nog steeds deel uit van het oorspronkelijke stadion en is bedekt met dicht opeengepakte houten banken. Het is zo schokkend om het ter plekke te zien! Het is geweldig dat ik de tribunes kan zien voordat ze worden afgebroken. Bovendien zijn de Antwerpse fans gek, dus ik kijk er erg naar uit om hun optreden te zien.

Maar nadat ik het stadion binnenkwam, was het eerste wat mijn aandacht trok de bezoekende fans. Het lied werd al gezongen voordat de wedstrijd begon, en het lied was eindelijk afgelopen. Tegen de tijd dat het stadion het stadion binnenkwam, raakten de tribunes steeds voller, in de verwachting dat de thuisfans wat trucjes zouden laten zien! Maar eerst een moment stilte voor een speler die zojuist is overleden, en dan YNWA. Toen ik aan het begin van het seizoen arriveerde, kon ik alleen de stemmen van de uitfans aan mijn linkerkant horen. Ik zat dicht bij het uitgebied, maar het was niet alsof ik de thuisfans helemaal niet kon horen? Het voelt een beetje als Engeland, meestal zijn de bezoekende fans veel enthousiaster…

Nog voor rust stond de uitploeg op het punt hun vasten te verbreken en het gejuich vanaf de grond werd nog luider. Integendeel, de thuisfans leken helemaal geen geluid te hebben… We dachten altijd dat ze gewoon overstemd werden door het gastgeluid, maar na het wisselen van speelhelft stond het doel van de tegenstander recht voor de ogen van de thuisfans. zoals de Britse manier om een ​​doeltrap af te trappen. Toen de doelman de supermarkering bereikte, riep hij: Ohhhhh you f*cking bastard! AHHHHH! Zo sterk op 9, dus hij schreeuwde weer zo hard? Zelfs als hij helemaal geen zangvaardigheid heeft, hoeveel vrienden kan hij dan zingen? Eerlijk gezegd ben ik zo teleurgesteld!

Eén ding dat ik graag wil vermelden is dat er in de twee wedstrijden in België een paar keer sprake was van schorsing en herstart vanwege een winnende score. Zelfs als één team duidelijk balbezit heeft, wordt deze teruggegeven aan het andere team. Maar ik weet het niet. Ik heb zoveel wedstrijden gezien in Duitsland en andere plaatsen en ik kan me niet herinneren dat ik in deze provincie ook maar één wedstrijd heb gewonnen. Het is verbazingwekkend hoe vaak België deze in twee dagen kan zien? Is de uitgifte van voetbalcertificaten de kwestie van het bepalen van spelers?

De thuisploeg scoorde in de 72e minuut een doelpunt en de algehele sfeer thuis was goed. Voor het einde van de wedstrijd vroeg de scheidsrechter de VAR om 12 meter meer te beslissen dan de thuisploeg. Op dat moment besloot ik mijn camera te pakken en deze op de stand van de thuisfans te richten om hun feestmoment vast te leggen. Wacht tot ik tenminste een paar goede foto’s heb om naar te kijken… Na de wedstrijd nam ik de metro terug naar het stadscentrum voor diner in Hong Kai ~ Jammer, er is vandaag geen gestoomde vis in Qu Di! Hij zei dat er een lekkere vis was, maar die kostte € 68. T_T Ik kon het niet betalen… Ik zei dat ik naar een ander huis wilde gaan om hem op te eten, dus raadde hij Zuoxiangfei Chicken aan. In sap gedurende een half uur, bovendien wordt het buikspek aan de linkerkant gekookt in dezelfde kooi als de geroosterde varkensbroodjes. Laten we eerst eten ^^ Ik vertelde hem dat ik zeker terug ga naar Li Shi Hong Kong om te eten!! (Hoe dan ook, er zijn er verschillende golfbanen in de buurt van Antwerpen waar ik naartoe wil~~)

Na het eten gingen we in ongeveer een uur terug naar het hotel en onderweg maakten we een wandeling door het stadscentrum. Op Paasmaandag keren we terug naar Duitsland om Duitsland te zien.

©2024 De Vierkante Paal | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy