Terug naar overzicht

Yusuf opgeroepen voor Super Eagles

Antwerpmiddenvelder Alhassan Yusuf werd in laatste instantie nog toegevoegd aan de Nigeriaanse selectie voor de AFCON 2023.

Wildred Ndidi, kapitein van de Nigeriaanse nationale ploeg, moest geblesseerd afhaken. Onze eigenste Alhassan Yusuf werd door bondscoach José Peseiro opgeroepen om hem te vervangen op de African Cup of Nations.

Voor de Super Eagles, die de African Cup of Nations al wonnen in 1980, 1994 en 2013, liggen de verwachtingen erg hoog. In het voor ons slechtst mogelijke scenario, zijn we Yusuf kwijt tot en met de finale, die op 11 februari gespeeld wordt. Dat wil zeggen dat we hem mogelijk zes tot zeven wedstrijden moeten missen (tegen OH Leuven in de kwartfinale van de Croky Cup + tegen Charleroi, Eupen, Standard, Brugge en RWDM in de Jupiler Pro League + de heenwedstrijd van de mogelijke halve finale van de Croky Cup).

Maar ook de Super Eagles beginnen bij het begin. De groepsronde bestaat uit matchen tegen Equatoriaal-Guinea (14/1), Ivoorkust (18/1) en Guinee-Bissau (22/1). Daarna zien we wel weer!

©2024 De Vierkante Paal | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy