Terug naar overzicht

Waarom we moeten hopen dat Standard degradeert…

 

We wensen natuurlijk niemand degradatie toe, maar de Rouches hebben enkele jaren geleden een record van ons afgepakt dat we graag terug willen!

Tussen Antwerp en Standard heeft er altijd een stevige rivaliteit geheerst. Twee vurige clubs, waar het nooit rustig is, met een passionele achterban: dat moet vonken geven!

(foto: het Antwerp-elftal in 1921. Sinds dat jaar speelt Standard onafgebroken in Eerste Klasse)

Maar wist je dat zij nog iets van ons hebben, dat we graag terug willen? En dan hebben we het niet over de onterecht afgekeurde goal van Emmerik De Vriese in de Beker in 2007 – want die hebben we al ruimschoots teruggepakt door Standard twee keer in drie jaar tijd uit te schakelen in de Croky Cup. Maar wel over het record van ‘meeste aantal seizoenen in Eerste Klasse.

Tot 2015 stond dat record namelijk op de naam van Royal Antwerp FC. Na het tergende seizoen 2014-2015 was er veel onzekerheid op de Bosuil, maar één ding was zeker: we waren ons record kwijt aan Standard de Liège.

De Rouches speelden anno 2024 al 105 seizoenen in de hoogste klasse, waarvan de laatste 100 jaar onafgebroken. Een knappe prestatie, want andere topclubs als Anderlecht (85 jaar ononderbroken, 93 in totaal), Club Brugge (65 jaar ononderbroken, 102 in totaal) of Gent (35 jaar ononderbroken, 85 in totaal) volgen op ruime afstand.

De luis in de Luikse pels is Antwerp: wij hebben 103 seizoenen in Eerste Klasse gespeeld tot dusver, slechts 2 minder dan Standard.

(foto: een Antwerpfan die gevaarlijke toeren uithaalt op Sclessin)

Dus als de Rouches ons even een lol willen doen, een reeksje zakken en daar liefst ook twee à drie seizoenen blijven, dan zouden we hen zeer erkentelijk zijn.

©2024 De Vierkante Paal | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy