Terug naar overzicht

Onze resultaten tegen de toppers dit seizoen

 

Met play-off 1 in het vizier (!) wordt het tijd om onze resultaten in de toppers onder de loep te nemen! Omdat de deelnemende ploegen nog niet vastliggen, focussen we ons op zes tegenstanders: Union, Anderlecht, Brugge, Gent, Genk en Cercle.

De prestaties van Union zijn dit seizoen erg indrukwekkend, maar tegen ons konden ze niet winnen. De goals van Ekkelenkamp en Vines (wat een pareltje) wisten de vroege strafschop van Eckert Ayensa uit, maar in de slotmininuten zorgde Nilsson nog voor de gelijkmaker, opnieuw vanop de stip. Op de slotdag van de reguliere competitie spelen we op de Bosuil de return, die hopelijk niet meer van groot belang is om de Champion’s Play-Offs te halen.

Anderlecht heeft ons de meeste kopzorgen gebaard dit seizoen. We herinneren ons nog de moeilijk te verteren verlies in het Astridpark, waar onze Reds weinig goesting toonden. En op de Bosuil de blunder van Butez die pas in minuut 89 werd goedgemaakt door Ilenikhena. 1/6 dus tegen de recordkampioen dit seizoen.

Tegen Brugge hebben we het historisch altijd moeilijk. Dit seizoen was dat niet anders, met een 2-1-verlies in Jan Breydel maar een overheerlijke late overwinning op de Bosuil. Drie op zes tegen Brugge, daar moet je tevreden mee zijn.

Gent beleeft een rollercoaster van een seizoen. In het najaar nog uitgeroepen tot grote titelkandidaat, zijn de sportieve prestaties steil bergaf gegaan de laatste maanden én hebben ze zowat al hun smaakmakers verkocht. We kennen ondertussen allemaal het gegeven dat we nog maar één keer van de Buffalo’s verloren in de 16 confrontaties sinds onze terugkeer in 1A. In de Ghelamco Arena pakten we sinds 2017 zelfs 18/24. Dit seizoen speelden we in een vervelende partij 0-0 gelijk op de Bosuil en dit weekend mochten we ons gelukkig rekenen met een punt. 2/6 dus.

In Genk hebben ze natuurlijk wat nachtmerries aan rood & wit. Dit seizoen konden ze dat al gedeeltelijk wat uitwissen: vlak voor de winterstop wonnen ze overtuigend met 3-0 tegen een onherkenbaar Antwerp. Op de Bosuil wisten wij Genk wel relatief eenvoudig opzij te zetten: we liepen uit tot 3-0, maar uiteindelijk werd het 3-2. 3/6 tegen een collega-topclubs is geen slecht bilan.

Cercle maakt het vele teams moeilijk dit seizoen. Voor de Great Old was de thuismatch tegen Cercle de seizoensopener in de competitie. Ze eindigde op 1-0 voor de Reds, maar ontlokte van Bommel al de boude voorspelling dat Cercle nog hoog ging eindigen dit jaar. Quod erat demonstrandum. Groen-zwart pakte 6/6 tegen Gent, 2/6 tegen Club Brugge, 1/6 tegen Genk, maar 0/6 tegen Anderlecht, Union en ons. Want ook in Jan Breydel gingen we winnen, met 1-3. 6/6 tegen de Vereniging.

In totaal pakten we dus 16/33 tegen de teams die momenteel de top-7 bevolken. Van deze teams valt er nog ééntje af, en we mogen hopen dat dat niét Cercle is. 16/33 is zeker niet slecht, en hoopgevend voor de Play-Offs, als we die halen…

 

(Coverfoto: Pieter Slembrouck)

©2024 De Vierkante Paal | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy