Terug naar overzicht

Onze kansen voor Play-Off 1

 

De play-offs naderen, en we hebben nog een handvol punten nodig om ons te kwalificeren voor Play-Off 1. Gent, STVV, Kortrijk en Union kunnen het ons nog lastig maken. Wat zijn onze kansen op basis van de voorbije confrontaties tegen deze teams?

Gent – Antwerp

Ja, ‘de kleine Bosuil’ is tot dusver onze favoriete uitwedstrijd op sportief vlak: we pakten sinds 2017 al 17/21 in de Ghelamco Arena en verloren er nog nooit. Maar de pech voor Hein kan niet blijven duren, en ons geluk in Gent zal ook wel eens op geraken. Tegen Oostende en Eupen toonden we dat we een gesloten wedstrijd moeilijk naar onze hand kunnen zetten de laatste tijd. Onze voorspelling: nipt verlies en lichte paniek in de keet.

Antwerp – STVV

De Kanaries spelen soms geweldig voetbal, maar een resultaat over de streep trekken is niet hun sterkste kant. Op Stayen speelden we gevleid gelijk. In de laatste negen confrontaties met STVV verloren we er maar één en wonnen we er vier. Wanneer wij hen treffen zijn ze hopelijk al uitgeschakeld voor Play-Off 1 (ze staan nu zes punten achter op plaats 6 en ze moeten drie teams inhalen). Het blijft opletten, want ze hielden Gent, Genk (tweemaal), Brugge en ons eerder al op een draw. Hoe dan ook, deze thuismatch op een kolkende Bosuil wordt de kentering voor ons. Onze voorspelling: nipte overwinning.

Kortrijk – Antwerp

De Kortrijkzanen hebben ons al een paar keer goed liggen gehad de jongste jaren: Een 0-1 op de Bosuil in 2021 en natuurlijk de frustrerende 2-1 in Kortrijk, met een glansrol voor een bepaalde kale Kameroener. Maar verder zijn onze recente prestaties tegen KVK hoopgevend: deze zomer gaven we hen billenkoek in Deurne-Noord (6-0) en in het voorjaar van 2023 wonnen we 1-0. De twee verliespartijen die we hierboven vermelden, waren de enige nederlagen in 11 matchen. Reken daar nog één draw bij in de Croky Cup (mooie, onterecht opgeëiste strafschop, kale Kameroener), en dan weet je dat we de andere 8 partijen wonnen. Wanneer we tegen hen spelen zijn ze wellicht al veroordeeld tot de degradatie-play-off, want momenteel staan ze zeven punten achter op plaats 12. Onze voorspelling: makkelijke overwinning.

(foto: Eloïse Vandecasteele)

Antwerp – Union

Tegen Union doen we het verrassend goed. Sinds hun uiterst succesvolle terugkeer in de Jupiler Pro League, speelden we 11 keer tegen de Unionisten (incl. de beker), waarvan we er slechts drie verloren. Vijf keer trokken wij aan het langste eind. Van onze 5 thuismatchen tegen Union wonnen we er twee en speelden we er twee gelijk. Een puntje op de Bosuil moet zeker mogelijk zijn! Onze voorspelling: Gelijkspel.

(foto: Pieter Slembrouck)

Onze hoopvolle verwachting: 7/12 in deze vier matchen, wat normaal moet volstaan om Play-Off 1 te behalen én met een goed geval aan te vatten. Nu de praktijk nog!

©2024 De Vierkante Paal | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy