Terug naar overzicht

Hoe gaat het met de Club of Pioneers?

 

De Club of Pioneers, het netwerk van de oudste (bestaande) voetbalclubs van elk land, oogst veel bewondering, maar blijft tegelijkertijd wat aan de zijlijn staan. Covid beukte hard in op de wereld en ook het voetbal bleef niet gespaard. Je herinnert je vast nog dat we niet bij onze bekerwinst konden zijn, in 2020. Zo viel ook de Club of Pioneers wat stil. Maar de aftrap voor de tweede helft is gegeven! Sinds begin 2023 werd de activiteit terug opgeschroefd.

R Antwerp FC kan sindsdien weer nieuwe medeleden verwelkomen in het netwerk, waarvan de Great Old zelf al lid is sinds 2016. De herneming begon rustig. Vanuit het nietige San Marino trad AC Libertas toe tot de Pioneers. AC Libertas werd opgericht in 1928 en wist tussen 2012-2015 drie keer Europese voorrondes te halen.

Daarna volgde het Surinaamse SV Voorwaarts (1919, Paramaribo). Even dachten we aan een link met de Fränkels, maar zij speelden elders in Suriname. Heel recent verwelkomden we het Australische Balgownie Rangers FC (regio Sydney). Van een oudje gesproken: opgericht in 1883 – in dezelfde leeftijdscategorie als onze Great Old. Ze zijn eigenlijk de vierde oudste club Down Under, maar wel de oudste overlevende club. Een ruim aantal teams en leden spelen op het regionale niveau.

In de nabije toekomst hopen we nog de Bulgaarse en Brazilaanse oudste clubs toe te voegen. En voor Antwerpfans wordt er achter de schermen gewerkt aan een event, waar de fans zelf aan kunnen deelnemen

Meer info volgt!

©2024 De Vierkante Paal | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy