Terug naar overzicht

Hoe deed Antwerp het in de reguliere competitie? Analyse van professionals!

 

Als supporter kijk je naar het leven én naar je favoriete voetbalploeg door een gekleurde bril. Bij de ene is die zachtroze, bij de andere grijs tot gitzwart. Maar er bestaan ook mensen die objectief naar den Antwerp kijken. Met drie van hen nemen we het voorlopige seizoen van The Great Old onder de loep: Yanko Beeckman (journalist Het Nieuwsblad en podcasthost van Sjotcast), Floris Geerts (voetbalcommentator) en Aster Nzeyimana (commentator bij DPG en podcasthost van vier-nul).

Interviews dateren van eind februari, tussen de verliespartij tegen Mechelen en de bekerwinst tegen Oostende.

 

Het volledige artikel lees je in Paal Binnen #2!

Floris: Qua resultaten zeker en vast. En toch heb ik het gevoel dat er met een beetje extra durf meer had ingezeten. Maar van Bommel pakt de beker, de titel, de Supercup en winst tegen Barcelona. Dus ja.
Aster: En onder welke omstandigheden? Sterkhouders die vertrokken, veel blessures, … Ik denk oprecht dat er heel weinig trainers gedaan hadden wat van Bommel deed. Antwerp is nog in volle ontwikkeling. Je ziet de ‘stretchmarks’ op de billen staan van het snelle groeien. Om dan de sereniteit te vinden om te blijven werken en resultaten te behalen. 200% geslaagd.
Yanko: Vorig seizoen werd vaak gezegd dat Antwerp niet de ploeg had om kampioen te spelen. En toch pakken ze de dubbel. Dat is voor een groot deel de verdienste van de coach. Ok, Alderweireld en Janssen zijn erbij gekomen. Maar het verschil in spelkwaliteit met het seizoen onder Priske was héél groot.

Yanko: Er zijn geen twee Vermeerens. En de twee nieuwelingen zijn ook andere types. Zeker Matazo leunt voor mij dichter aan bij Keita. Hoewel Vermeeren niet op de 10 speelde, kon hij toch die laatste pass trappen. En dat mist Antwerp nu. Zeker nu Stengs ook vertrokken is.
Floris: Ik heb Doumbia en Matazo nog niet genoeg aan het werk gezien. Maar ik ben geneigd om te zeggen van niet. Vermeeren is Rode Duivel en deed in België mee voor de prijzen. Met de ploeg én individueel. Al vind ik Matazo wel een interessante speler. Maar of hij Vermeeren kan vervangen? Ik denk het niet. Vermeeren is nu eenmaal zo goed.
Aster: Dat je zo’n jonge gast als Doumbia, een week na het vertrek van Vermeeren, al direct kan brengen, is een enorme meevaller. Maar ook hij is meer het type dat de bal wil voelen. Vermeeren speelt meer in één tijd. Da’s een totaal andere stijl. Ook Stengs wordt gemist. Die werd niet vervangen. En dat heeft zich toch al gewraakt. Al verwacht ik veel van Ondreijka.

Yanko: Goh, moeilijk. Maar toch Alderweireld. Zijn waarde voor de rest van de verdediging mag je niet onderschatten. Jongens als Van den Bosch en Bataille stijgen boven zichzelf uit, onder andere dankzij Alderweireld.
Floris: En je kan hem, indien nodig, ook nog voorin posteren. Da’s een enorm wapen. En dan heeft hij ook nog ’s zo’n geweldige lange bal.
Aster: Ik kies ook voor Alderweireld. Het Antwerp onder Priske kreeg veel te veel goals binnen. Da’s nu veranderd. Door de stabiliteit van Alderweireld. En hij heeft Antwerp ook al heel veel opgebracht. Zoals Pacho zich razendsnel ontwikkelde en daardoor voor vele miljoenen is verkocht, dat gaat ook gebeuren met Coulibaly. Maar Janssen kan ik ook bejubelen. Die kan Antwerp ook niet missen. Dus conclusie? Het is eigenlijk een ‘klotedilemma’ (lacht).

Zo ging het er aan toe in het klassement dit seizoen!

©2024 De Vierkante Paal | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy