Terug naar overzicht

Ejuke zelfs niet in de top-5 van beste Antwerpspelers tegen Union?

 

Verschillende websites geven na elke wedstrijd scores aan spelers, doorgaans op basis van computermodellen en objectieve criteria. De bekendste internationale sites zijn wellicht SofaScore, WhoScored en Fotmob. Hebben zij de waarheid in pacht? Nee, hoor! Maar hun scores geven wel vaak een ander beeld dan onze persoonlijke ervaring in het stadion of op tv. Daarom: interessant om mee te geven! 

De drie websites verschillen ook nogal stevig in hun scores op dezelfde prestatie. Een korreltje zout is dus niet te versmaden. 

Wij zagen een eerste helft van hoog niveau met Ejuke, Yusuf en Janssen in de hoofdrol. Maar de data-verorberaars bekijken de dingen altijd net iets anders. Enkele opvallende conclusies na het bekijken van de spelersbeoordelingen van Sofascore, WhoScored en FotMob:

  • Naar ons aanvoelen verdiende Ejuke – op basis van zijn eerste helft alleen al – de man van de match-trofee. Toch minstens de beste Antwerpspeler, maar in dit klassement eindigde hij pas 6e!
  • Wie staat er dan op de eerste plaats? Good old Jelle Bataille, en met een grote voorsprong zelfs! Hij speelde ook best een sterke partij, maar de beste Antwerpspeler zagen wij er niet meteen in…
  • Jean Butez moest zich voor het eerst in 324 minuten nog eens omdraaien (de bekerwedstrijd tegen Oostende niet meegerekend, want toen stond Lammens onder de lat). Hij haalde nog twee gemaakte goals uit zijn doel dus verdient de sterke quotering absoluut.

Screenshot: Fotmob

©2024 De Vierkante Paal | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy