Antwerp Away – Inleiding

Antwerp Away – Inleiding

Goededag,

Ter tijd en stond pleeg ik mijn wedervaren tijdens awaydays middels een digitale pennenstreek te openbaren aan de leden van het Antwerpforum. Thans zal deze ongein onder de vleugels van De Vierkante Paal uw scherm en netvlies vervuilen.

Behoudens mijn vrouw, het gros van de familie en collega’s noemt iedereen mij Jemme, een bijnaam die ik heb opgelopen in 1986. De exacte toedracht dienaangaande heeft mijn hersenpan verlaten behalve dat Sandra Kim de boosdoenster van dienst was en de rest kan u er vermoedelijk wel zelf bij verzinnen.

Mijn Bosuildebuut dateert van 1987. Het was meer bepaald de legendarische wedstrijd Antwerp – Anderlecht voor niet minder dan 40.000 toeschouwers die mijn negenjarige hart en nieren als een scudraket met het Antwerpvirus torpedeerde. Als minderjarige Haachtenaar was het geen sinecure om regelmatig op de Heilige Grond te geraken en was ik veelal overgeleverd aan Leo De Vos om mijn obsessie via radiogolven te voeden. Doch in 1997 werd mijn portefeuille twee levensbelangrijke vignetten rijker, een rijbewijs en een abonnement.

Uitwedstrijden waren er toen ook bij, maar lang niet in de frequentie van pakweg het laatste decennium. Sinds de invoering van de vermaledijde combiregeling met Antwerp als geprefereerde partner was ik gezien mijn Vlaams-Brabantse huisvesting genoodzaakt me om te scholen tot zogenaamde combi-omzeiler. De adrenaline van het uitvak werd hierdoor weggerukt maar de pret van de lokale avonturen overleefde.

Wie op zoek is naar wedstrijdbesprekingen kan nu best eieren voor zijn geld kiezen maar de lezer die enige nieuwsgierigheid torst in zwanzerij van een Antwerpsupporter aangaande alles, behalve de wedstrijd an sich, vindt misschien wel een portie gading in deze bijdrages.

We beginnen met enkele verslagen uit de oude doos, vanaf januari 2023.

Reageer hieronder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.