Terug naar overzicht

De Afrikaanse Bosuil

 

Inderdaad, het diertje op de foto is een Afrikaanse Bosuil, een Strix Woodfordii voor de kenners, maar is verder weinig relevant. Wat we willen zeggen is dat, dag op dag 13 jaar geleden, de Bosuil voor een dagje helemaal Afrikaans werd.

Op 8 februari 2011 speelden Ghana en Togo een vriendschappelijke interland op de Bosuil. Normaal ging de match in Lens door, maar ze moest door onvoorziene omstandigheden nog op het laatste nippertje verplaatst worden. De Bosuil, en het toen noodlijdende Antwerp dat elke zakcent kon gebruiken, bracht graag een uitweg.

De club deed Tribune 3 open voor de fans en de oude Tribune 1 voor enkele hoogwaardigheidsbekleders, ambassadeurs en journalisten. Dé absolute sterspeler van Togo destijds was Emmanuel Adebayor. De aanvaller, die toen bij Real Madrid speelde, was gekwetst maar kwam wel op bezoek om zijn landgenoten aan te moedigen.

Voor de Ghanezen en Togolezen, waarvan velen in de Premier League en Ligue 1 speelden, was de infrastructuur in Antwerpen allesbehalve indrukwekkend. “Zelfs de stadions in Togo zijn moderner’, liet iemand zich ontvallen. De Morgen schreef er nog een stukje over.

Uiteindelijk zakten een 1500-tal fans af voor deze uitzonderlijke Afrikaanse avond op de Bosuil. Was jij erbij?

Ohja, het resultaat van de match: 4-1 voor Ghana.

©2024 De Vierkante Paal | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy