Terug naar overzicht

Lammens en Ondrejka de cijfermatige uitblinkers tegen Union

Enkele knappe saves en een clean sheet zorgen ervoor dat Lammens wederom de Man van de Match was tegen Union, tenminste als we het gemiddelde berekenen van de scores van Fotmob, Whoscored en Sofascore. Ondrejka deed het ook uitstekend, met o.a. een slimme assist en een knal op de paal.

 

Verschillende websites geven na elke wedstrijd scores aan spelers, doorgaans op basis van computermodellen en objectieve criteria. De bekendste internationale sites zijn wellicht SofaScore, WhoScored en Fotmob. Hebben zij de waarheid in pacht? Nee, hoor! Maar hun scores geven wel vaak een ander beeld dan onze persoonlijke ervaring in het stadion of op tv. Daarom: interessant om mee te geven! 

De drie websites verschillen ook nogal stevig in hun scores op dezelfde prestatie. Een korreltje zout is dus niet te versmaden. 

 

Screenshot: Sofascore

Niemand raakte de bal vaker dan Bataille en Van den Bosch (84x). Bataille heeft bovendien de meeste verdedigende acties (12), gelukte tackles (4/8) en gewonnen duels (11). Ook Ayrton Costa (10 verdedigende acties en 3/3 gelukte tackles) staat bovenaan deze rangschikking!

In het algemeen waren we baas op het vlak van duels: zes spelers van de top-7 van aantal gewonnen duels zijn Reds! Bataille (11), Ondrejka (10), Doumbia (9), Janssen (8), Costa (6) en Kerk (6). Doumbia won de meeste luchtduels (4/5). Ondrejka (5) en Janssen (4) lokten de meeste fouten uit.

Geestige stat bij de tegenstader: Kevin Mac Allister beging 6 overtredingen, verloor 7/12 duels en lukte geen enkele succesvolle tackle. De twee tackles die hij probeerde, leverden hem dus geel op!

Screenshot: Fotmob

Beide doelmannen gaven de meeste nauwkeurige dieptepasses (8/18), gevolgd door Alderweireld (7/12), Van den Bosch (6/11) en Janssen (5/5).

Chery was de meest succesvolle voorzetter: twee van zijn vier pogingen kwamen aan.

Screenshot: WhoScored

©2024 De Vierkante Paal | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy