Overzicht internationals september 2024

Heel wat Antwerpspelers en ex-Reds kwamen in internationale actie begin september. Een overzicht, van Anthony tot Zeno!

Huidige spelers

A-internationals

Ecuador speelde tegen Brazilië (1-0 verlies) en Peru (1-0 winst), maar van Anthony Valencia geen spoor. Was hij dan toch niet opgeroepen? Een mysterie!
Ecuador is nog in de running voor WK-kwalificatie in de CONMEBOL. Ze staan vierde na 8 wedstrijden met 11 punten. De eerste zes gaan naar het WK.

Gyrano Kerk speelde 63 minuten met Suriname tegen Guyana, en won met 1-3.

Ex-spelers

Jeugdelftallen

Zeno Van den Bosch heeft helaas ziek afgezegd bij de Jonge Duivels.

Gerard Vandeplas speelde met de U19 tweemaal tegen Oostenrijk. De eerste confrontatie werd met 0-3 verloren! Vandeplas speelde de eerste helft. In de tweede wedstrijd werd het 1-1 en kwam Vandeplas alleen in de tweede helft in actie.

Youssef Hamdaoui won met de U17 tegen Tsjechië (2-1). Onze aanvallende middenvelder startte aan de match.

Rosen Bozhinov speelde volgens onze info niet tegen Polen U21.

Jacob Ondrejka speelde een uurtje met Zweden U21 tegen Gibraltar U21. Een logische 9-0-overwinning! Maar volgens de beperkte info lijkt Ondrejka bij geen enkele goal betrokken te zijn geweest. Enkele dagen later speelde hij ook een goed uur tegen Moldavië (0-0).

Ex-spelers

AFCON-kwalificaties

Alhassan Yusuf bleef in beide poulewedstrijden van Nigeria op de bank. De Super Eagles wonnen met 3-0 tegen Benin maar geraakten niet verder dan een 0-0-draw tegen Rwanda.

Twee oude bekenden bij Kameroen: Martin Hongla speelde 80 minuten tegen Namibië (1-0 winst) en 68 minuten tegen Zimbabwe (0-0). Didier Lamkel Ze bleef tweemaal 90 minuten op de bank.

Bij DR Congo bleef Dylan Batubinsika ook op de bank. Hij zag hoe zijn ploeg won tegen Guinée (1-0) en Ethiopië (0-2).

Abdoulaye Seck speelde met Senegal 1-1 gelijk tegen Burkina Faso en stond de hele wedstrijd op het veld. Tegen Burundi bleef hij op de bank (0-1 winst).

Blast from the past: Nader Ghandri wordt nog steeds opgeroepen bij de Tunesische nationale ploeg. De boomlange verdediger viel enkele minuten in tegen Madagascar (1-0 winst) en tegen Gambia (1-2 winst).

Ex-spelers

CONMEBOL

In tegenstelling tot Anthony Valencia was Willian Pacho wel van de partij met Ecuador. Tweemaal 90 minuten zelfs!

WK Kwalificatie in Azië

Alireza Beiranvand verzamelde twee clean sheets. Iran won met 1-0 tegen Kirgistan en idem tegen de UAE.

Andere

Emanuel Emegha scoorde niet in de 5-0 overwinning van Nederland U21 tegen Noord-Macedonië U21. Hij speelde 25 minuten. Hij maakte wel twee goals tegen Georgië U21 (3-1 winst).

En Koning Arthur Vermeeren, ten slotte, bleef op de bank tegen Israël en Frankrijk. Jammer!